2012. november 18.

Hagyomány és minőség

Farkas Christián, welovebudapest.com
Annak ellenére, hogy napjában többször is elhaladunk az Alibi előtt, mindeddig nem kóstoltunk itt forralt bort. Pedig emlékszem, előző télen is gőzölgött egy fazék a kávézó előtti kisasztalon, ráadásul szeretjük is a helyet: számtalan ötletünk szökkent már itt szárba. Hogy a környéket rendszeresen beterítő, csábító pörköltkávé-illatról már ne is beszéljünk...

Idén még tovább ment az Alibi csapata a direkt marketingben, és egy egész bódéval települt ki a kietlen Egyetem tér sarkára, forralt bort és egyéb itókákat kínálva az egyetemistáknak, turistáknak - és persze nekünk. Belátjuk, ennél többet igazán nem tehetnek a tesztcsapat kóstolásra bírása érdekében, úgyhogy kötélnek állunk, és kérünk egy bögre forralt bort. És nem csalódunk: finom!!! Érezhetően borból készült, hagyományos fűszerezésű, nem agyoncukrozott, jó ízű ital. A hűvös novemberi estén elbírnánk egy kicsivel forróbbat is, de azért mindent egybevéve kifejezetten meg vagyunk elégedve. Lemon Chili ugyan kissé hiányolja az egzotikus ízvilágot, de hát nomen est omen, bocsássuk ezt meg neki.

Miközben a bort lefetyelgetjük, elég időm van sokadszorra is elborzadni a megújult tér látványán: a kivágott bokrok helyén ötletszerűen elszórt, nem túl esztétikus utcabútorok, a csőtörésnek ható szökőkutak és a télen korcsolyapályává váló térkő egyáltalán nem hívogatnak hosszas időtöltésre. A tér kihalt, italainkat felhörpintvén mi is továbbállunk.

Értékelés:

Édesség: 4, fűszerezés: 5, forróság: 4, sűrűség: 5.

Átlag: 4,5

400 Ft / 2 dl

# Szegfűbors


Café Alibi, V. kerület, Egyetem tér 4.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönöm a tippet, jó kis hely!

Megjegyzés küldése