Figyelmeztetés: Ez nem egy hivatalos forraltblogos
bejegyzés! Se forralás, se fűszerek, se pontozás. A poszt csak simán
Királyleányka világba kiáltott szívfájdalma, és egy óda az almaborhoz.
Jó almaborhoz jutni igen nehéz ma Magyarországon.
Annyira, hogy én még nem is ittam magyar almabort. A Durbints sógor - élményhez
(hiszitek vagy nem) fiatal vagyok még, a mindenfelé magasztalt Czider pedig
egyelőre csak valami mítosznak tűnik. Állítólagos almanagyhatalomként teljesen
érthetetlen ez a hiány. Idegen szájderek émelyítően édes patakjai csordogálnak
a kocsmapultokon, és szomorú, ragacsos nyomot hagynak maguk után. De ez nem
almabor.
Az első igazi almás élmény egyenesen Németország
közepéből érkezett hozzám, és azonnal elvarázsolt, rabul ejtett, magához
láncolt. Valódi almabor volt. Illatos, könnyű, szénsavas, benne az alma friss
aromája, enyhe édessége, már-már a tenyeremben éreztem a gyümölcs gömbölyű
formáját, héjának feszes selymességét. Óriásvetítés indult a fejemben, a
hófúvásos márciusi télbe beköltözött a tavasz. Mit tavasz: egyenesen a nyár! Hát
ezt szeretném én picit gyakrabban ismételni, ha lehet, igazi nyárban, hazai
termésből, de az se baj, ha külföldi, csak jó legyen!
Valaki tud valami tuti beszerzőhelyet Budapesten?
## Királyleányka
1 megjegyzés:
Bréking! Állítólag a Kandalló pubban és a Spílerben aranyáron, de elérhető a Czider! Kóstolásért kiált!
Megjegyzés küldése