2013. április 10.

Tavaszi szél czidert áraszt

Előző bejegyzésünkhöz hasonlóan most sem lesz szó forralt borról: lezárjuk ugyanis a 2012/13-as szezont. Az első igazi áprilisi napon lépteinket a Kertész utca irányába vesszük, ahol állítólag magyar készítésű cider-t is lehet inni.

Már-már szokásunkká vált, hogy különböző fűtőberendezésekről elnevezett kocsmákat keressünk fel, így a rossz emlékű Kazán után ezúttal a Kandallót szemeljük ki. Útközben kedves ismerősbe botlunk, aki éppen barátja által megvásárolt, s most kiárusítás alatt lévő antik üzletben tevékenykedik, legalábbis lődörög. A boltban eltöltött kettő és fél perc alatt, impulzusvásárlás keretében sikerül beszereznem egy tökéletesen egyedi, óriási, mozaikos virágcserepet, amit arcomon boldog mosollyal cipelek az est hátralevő részében.

A helyszínre érve haladéktalanul kirendelünk két üveg Czider-t. Áhítattal kortyolunk bele az almaborba, és --- kifogástalan. Éppen eléggé édes illetve savanykás, és nincs semmilyen kellemetlen utó- vagy mellékíze. Vitriolba mártott tollunk, blogger-életünkben talán először, megbicsaklik, majd kihullik kezünkből. Végünk van, de nem bánjuk, kárpótol minket a dolgos magyar kezek által készített, remek alkohol-üdítő. Egyedül borsos ára (990 Ft / 0,33 l) akadályoz meg minket további literek elfogyasztásában. Finom, szintén magyar kézműves sörökkel vigasztalódunk. Nem mondhatjátok, hogy nem vagyunk jó honleányok! Szevasztok!

# Szegfűbors

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése